30 Ocak 2008 Çarşamba

Submachine 4 - Oda oyunu

Serinin dördüncü bölümü. İpuçlarını toplayarak oyunu bitirmeye çalışıyoruz...Kolay gelsin... Oynamak için Tıklayınız

13 yorum:

simya dedi ki...

kardeşler eve girdim.anahtarı bulup o gizemli yere indim zaman makinesini buldum ama ne gireceğim yardım.

simya dedi ki...

arkadaşlar notlar arasında var çok güzel ama kapatmam lazım bu seriye bayıldım şahane hazırlayanların eline sağlık.

Adsız dedi ki...

arkadaş lar tek 3nü yapamadım diyerlerinin hepsini yaptım

Adsız dedi ki...

Evet simya kardeş ben de zaman makinası mıdır mekan makinası mıdır onu buldum...Burada notlara bakarken arkadaşlar Eğer 1. sıradaki notu tıklarsak koordinatlar yazılı...
Yani mesela laboratuvar için :0 0 1
The ship : 8 0 0
kolay gelsin ilerleyip görelim bakalım....

Adsız dedi ki...

Epey ilerledim notta ki bütün koordinatlara gittim haricinde 4 farklı koordinat daha buldum ama sonlandıramadım epey yorucu bi oyun...Çerkezkızı nerlerdesin ya bu oyunun üstadı sensin gel bi el at beraber çözelim...:))

simya dedi ki...

merhaba arkadaşlar hadi bi el uzatında bitirelim en son bi anahtar buldum alimde birde turbine var nerelerde kullanacağımdiğerleri zaten elimdeydi ama ilerleyemiyorum altın bi heykel buldum ne işe yarıyor anlamadım.siz olmadan tadı çıkmıyor.

Adsız dedi ki...

Ben bu oyunu daha önce başka biryerde çözmeye çok uğraştım ama bitiremedim. Çok uzun bir oyun bir sürü aşaması var. belki birkaç kişi bir araya gelirsek çözebiliriz.

Adsız dedi ki...

Burda çözümlenmesi gereken bi oyun varmış galiba :))

Şuna bir el atalım bakalım

Adsız dedi ki...

Daha önceki girişimim başarısız olmuştu ama bi deneyelim tekrar

Adsız dedi ki...

Submachine 4 geldiğim yere kadar yazayım...

1- Çatıdan sağa tıklayıp pencerenin önünden çekiçi alıyoruz merdivenden aşağı tıklayıp kilidi kırarak içeri giriyoruz.
2- Önlüğün cebinden naftalinleri alıyoruz.Garmofonun olduğu yerde yukarıdan sarı hortumu alıyoruz.Koltuğun içinden bilyeyi ve en sağdan kutunun yanından baca temizleyicisini alıyoruz...Sol tarafa tıklayarak küçük komidinin üstündeki askılıktan sarı anahtarı alıyoruz, sol tarafa tıklayıp masanın altından sarı bir kol alıp çatıya çıkıyoruz.
Bacadan temizleme fırçasını sarkıtıyoruz içeri girip dökülen küllerin içinden gri anahtarı alıyoruz ve o anahtarla kapıyı açıp çıkıyoruz.

Adsız dedi ki...

3- İndiğimiz ilk kattan sağ tarafta yerde bir bilye daha var
4- Bir kat daha inip sol tarafta bilg. düğmesine basıp bi kağıt alıyoruz ve çöpün solundan bir bilye daha alıyoruz.En sağ taraftan pencerenin önünden çakmağı alıyoruz.
5- Bir kat daha inip can bardağı alıyoruz
6- Bir kat daha inip sandalyelerin ordan bir bilye daha alıyoruz.Masanın üzerindeki kağıtları alıyoruz.Sol tarafta banyodan sabunu ve boruların arasından bilyeyi alıyoruz.Cam bardağı yerdeki ızgaranın üzerine koyuyoruz.
7- sağ tarfta masanın üzerinden cd yi alıyoruz. Merdivenden yukarı çıkıp ordaki deney tüplerinden birini alıyoruz.sağ tarafa tıklayıp deney masasına geçiyoruz.
8- Tornavidayı alıp en üste çatıya çıkyoruz.Çatıda en sol tarafta bir tane vana var onu tornavida tardımıyla alıyoruz.Aşağı inip banyoda vanayı yerine takıyoruz.Üstteki tıpayı çekiçle kırıyoruz.Vanayı çevirip bardağı suyla doldurup alıyoruz ve deney masasına geçiyoruz.
8- sarı kolu sarı borunun üstteki boşluğuna yerleştiriyoruz.Hortumu takıyoruz.ocağın üstüne bardağı koyuyoruz.Tüpün kolunu çevirip çakmakla yakıyoruz.Bardağın içine sabunu , deney tüpünü ve naftalini atıyoruz.Oluşan karışımı ve boşalan tüpü alıyoruz .Bu arada sarı borunun orda bir bilye daha var onu da alıyoruz.

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar şimdi kalkmak zorundayım ama sonra devam edeceğim inş.

Adsız dedi ki...

işte devamı geliyor..

10- Aşağı in,deney tüpünü tekrar suyla doldur,en sola git çanı çal, duvardaki şeyin üstüne kovadaki suyu dök, sağa git makinanın yanından kağıdı al (kağıtta makinadan ışınlanacagımız odaların koordinatları yazılı)

11- Makinaya 104 ü gir, ışınlandığın yerde (104te) sağa dön, aşağı in, düzenek duvardaki kare içindeki yuvarlakların açılmasını sağlıyor.
"SOLÜST" duvardakini açmak için 1.3.4.yü aşağı indir içinden üçgeni al, "SAĞ ÜST" teki için 1.2.4.yü aşağı indir, "SOL ALT" taki için 2.3.yü (sol alttaki kare açılınca içinden çıkanı alırken yerdeki BİLYE(7)yi al),"SAĞ ALT"taki için 1.4.yü aşağı indir.içindekini aldıktan sonra sol tarafta bıçak var onu al,çanı çal."SOL ÜST"teki şeklin duvarının yanındaki boşluklara diğer şekillerin içinden aldığımız kare ve yuvarlak taşları yerleştir.inen merdivenden yukarı çık.

12- Duvarın üstündeki atın altındaki kareyi çekiçle kır. BİLYE(8) yi al.

13- Tekrar aşağıdaki düzeneğe dön ve tüm çizgileri aşağı çek.sarı basamaklardan yukarı çık. Açılan şeklin altındakini al ve şeklin üstündeki sütunu tıklayarak tekrar yukarı devam et, asılı duran parcayı bıcakla kes,aşağı in, yerden al. Tekrar aşağı in, heykelin gözünden BİLYE(9)yi al ve duvardaki boşluklara şekilleri yerleştir. Açılan düğmeye bas

14- ışınlandıgın makinanın yanına dön,arkasındaki sütunu tıkla,yukarı çık,düzeneğin üstündeki ampulü al,soldan yerdeki kağıdı al

15- ışınlanma mak ile 690 a git,sola dön,00 yazan makinanın kolları ile koordinatı 01 yap düğmesine bas,yukarı çık sağa dön,kırmızı düğmeye bas yeşil olsun,geri dön 10 yap 2 kere sağa git düğmeye bas,geri dön -1-1 yap aşağı in düğmeye bas,geri dön 11 yap 2sağa git yukarı çık ,düğmeye bas,2aşağı in yerdeki kağıdı al,sola dön yerdeki BİLYE(10)yi al,tekrar sola dön 2 yukarı cık camın arkasından mavi cd (orb)yi al

16- 529 a git, 2sağa dön ampulü şarj makinasına koy, duvardaki BİLYE(11)yi al.dolunca sola dön,aşağı in,sağa dön,ampulü makinaya koy,kolu çevir dolunca tekrar şarj et,aşağı in soldaki makinayıda doldur,yerdeki kağıdı al,ortadaki mak.nın arkasındaki BİLYE(12)yi al,kolu çevir lazer çıkacak,2yukarı çık kancaya cd yi koy,sağa dön yerdeki kağıdı al,ışığın önüne "org" u (mavi cdyi) koy,kırılınca içinden anahtar çıkacak onu al.ampulü tekrar şarj et

17- 001 e geri dön, 4sola git, 2yukarı çık, sağa dön makinaya ampulü tak, düğmeye bas,kalkan kolun altından BİLYE(13)yi al.ampulü geri al

18- 104 e geri dön, makinanın üstünden yukarı çık, ampulü yerine tak, soldaki düğmeye bas (ordaki dürbünlerden bakınca bilye ve kırmızı duvar gözüküyor)

19- 551 e git yerdeki BİLYE(14)yi al,sola dön kağıdı al,düğmeye bas (borudan akan su duruyor)

20- 462 ye git sola dön yerdeki kağıdı al,sağa git çekiçle kilidi kır pervaneyi al,1 sola git yerdeki BİLYE(15)i al

21- 770e git yerdeki kağıdı al ,duvarda işaret var.daire,kare,üçgen,köşe sayısına göre koordinat veriyor.
daire=0(köşeli)
kare=4(köşeli)
üçgen=3(köşeli)

22- 800 e git,kuzeybatı yönünde bir noktayı çakmakla tıkladıgındaa ışıklar yanıyor.lambanın altında borunun arkasındaki BİLYE(16)yi al,sağa dön duvardaki levhayı tornavida ile çöz çıkan BİLYE(17)yi al.kabloyu bıçakla kes,çanı çal.en sola git yerdeki kağıdı al,en yukarı çık pervaneyi tak,yerdeki BİLYE(18)yi al.aşağı in duvardaki düğmeye bas.sağdaki parmaklıklar açılacak,sandığı anahtarla aç,heykelin kolunu al

23- 043 e git,kağıdı ve soldaki BİLYE(19)yi al,çanı çal,deney tüpüne doldurduğun suyu beyaz ışıklı büyük küreye dök,heykelin asasını veriyor

24- 728 e git yukardan BİLYE(20)yi al.sağdaki makinaya topladığımız bilyeler koyulacak

25- 452 ye git asayı ve kolu heykele tak. oyun bitiyor.ama bilyeler 21 olmadığı için başka bir odaya yolluyor,sağdaki kapıdan girince 596. odada olmuş oluyorsun,21.BİLYE de orda